A könyv tökéletesen lefedi a kétszintű érettségi követelményrendszerét, azaz megtalálható benne az ősrobbanástól kezdve a fúziós erőművekig minden, ami része a tananyagnak; viszont nincs benne olyan kiegészítő anyag, amiről nem tehetnek fel kérdéseket az érettségin. Így elsősorban érettségizőknek készült, de segítségére lehet bármelyik középiskolásnak, aki szeretné egy könyvben megtalálni a kötelező tananyagot.

A második részben vizsgáztató tanárként szerzett tapasztalataim alapján adok néhány hasznos tanácsot az érettségi vizsgához, illetve a könyvben foglaltak elsajátítása után próbára teheted a tudásod négy érettségi feladatsor megoldásával is, amelyeknek a javítási útmutatója is megtalálható az utolsó fejezetben.

Hatékonyabbá teheti az érettségire való felkészülést a könyv végén található képletgyűjtemény, amellyel megspórolható a függvénytáblázatokban való – olykor kilátástalannak tűnő, végeláthatatlan – lapozgatás. A könyvbeli eligazodást pedig játszi könnyedségűvé teszi a közel 1000 szócikkes név- és tárgymutató.

    

KÖNYVESBOLTOK LISTÁJA